Translate ☆★☆

piątek, 23 października 2015

Sposób na domowe chipsy

Ostatnio mam sezon w domu na frytki i tak z tej okazji postanowiłam spróbować zrobić własne chipsy.
Nawet takie nie są zbyt zdrowe, jakby nie było smażą się w głębokim tłuszczu, ale na pewno zdrowsze od tych kupowanych w sklepie.


SKŁADNIKI:
Ziemniaki
Olej
Sól

WYKONANIE:
Ziemniaki obrać, opłukać i kroić najcieniej jak tylko jest to możliwe.
Wrzucać na rozgrzany tłuszcz, nie zmniejszać ognia jeżeli chcemy aby były chrupiące.
Smażyć na złoty kolor.
Usmażone zrzucić na ręczniku kuchennym by odsączyć tłuszcz.

SMACZNEGO :-)


1 komentarz:

Zachęcam do komentowania, może macie podobne spostrzeżenia, rady etc.. chętnie poczytam.