Translate ☆★☆

środa, 10 września 2014

Mleko matki - przechowywanie

Mleko matki jest najbardziej wartościowym produktem jaki spożywają nasze - wasze maleństwa.
Na początku laktacji przechodzimy okres braku mleka, a następnie nadmiaru - i co wtedy zrobić?
To proste - przechowywać...
Mleko matki odciągnięte może stać przez 12 godzin, w lodówce do 2 dni. Zamrożone w temp do 5 st. C. do 7 dni. W przypadku głębokiego mnożenia nawet 6 miesięcy.
Mleko powinno rozmarzać się w sposób naturalny. Podgrzewanie na ogniu - NIE W MIKROFALÓWCE - gdyż w niej białko ulega przeobrażeniu - wartości odżywczej oraz minerały odparwują.
Informacja dla wracających do pracy mam - mleko odciągaj nawet w pracy ponieważ może stać w ciepłym miejscu nawet do 12 godzin. Nie odbieramy dziecku przyswajania odporności na wszelkie bakterie znajdujące się w naszym środowisku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Zachęcam do komentowania, może macie podobne spostrzeżenia, rady etc.. chętnie poczytam.