Ostatnio mam sezon w domu na frytki i tak z tej okazji postanowiłam spróbować zrobić własne chipsy.
Nawet takie nie są zbyt zdrowe, jakby nie było smażą się w głębokim tłuszczu, ale na pewno zdrowsze od tych kupowanych w sklepie.
Nawet takie nie są zbyt zdrowe, jakby nie było smażą się w głębokim tłuszczu, ale na pewno zdrowsze od tych kupowanych w sklepie.
SKŁADNIKI:
Ziemniaki
Olej
Sól
Ziemniaki
Olej
Sól
WYKONANIE:
Ziemniaki obrać, opłukać i kroić najcieniej jak tylko jest to możliwe.
Wrzucać na rozgrzany tłuszcz, nie zmniejszać ognia jeżeli chcemy aby były chrupiące.
Smażyć na złoty kolor.
Usmażone zrzucić na ręczniku kuchennym by odsączyć tłuszcz.
SMACZNEGO :-)
Pysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuń